Belgen zijn de minst energiezuinige Europeanen


Belgen houden van bouwen en verbouwen, maar zijn ook de minst energiezuinige (ver-)bouwers van Europa. Hoe komt dit en wat kunt u hieraan doen?

Baksteen in de maag

Niemand is zo verzot op bouwen en bakstenen als wij Belgen. Alleen is een groot deel van de woningen in ons land flink verouderd. Met andere woorden: ze zijn vaak niet of onvoldoende geïsoleerd.
Belgen verbruiken 70% meer energie dan het Europese gemiddelde

Energie besparen begint op het dak

Het isoleren van uw woning of kantoor is de grootste prioriteit om warmteverlies te vermijden, en zo minder energie te verbruiken. Maar: waar verlies je de meeste warmte?
  • Dak: warmte stijgt, dat is pure fysica. Door uw dak of zoldervloer te isoleren, houdt u 30%  van alle warmte in huis in plaats van ze te laten wegvliegen; 
  • Muren: niet-geïsoleerde muren zijn verantwoordelijk voor 20 à 25% warmteverlies. 
  • Vloer en ramen: door de vloeren op de benedenverdieping aan te pakken, laten ze 10% minder warmte uit huis ontsnappen. Hierdoor kunt u uw verwarming drie graden lager zetten. 

Wat kunt u doen? 

Wilt u uw dak isoleren of verbouwen? Bent u benieuwd naar milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen voor uw woning of kantoor? Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat. 

MEEST RECENTE POSTS

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag meer weten over welke mogelijkheden u beschikt, of heeft u vragen over bepaalde materialen, neemt u snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons