De voordelen van een EPDM dak op een rijtje

voordelen, EPDM, dakbedekking, Hendrix

EPDM wordt vaak gebruikt bij de dakbedekking van platte daken. Het is gemaakt uit synthetisch rubber en heeft weinig onderhoud nodig. Maar wat maakt EPDM zo geschikt als dakbedekking? Wij lijsten de belangrijkste voordelen voor je op.

Duurzaam

Dankzij de lange levensduur van de rubberen EPDM maakt deze dakbedekking een goede investering. Daarnaast is EPDM ook zeer sterk maar toch soepel door de elastische eigenschappen van het rubber. Ben je van plan om een groendak te realiseren? Dan is EPDM een goede oplossing. Ze zijn namelijk UV- en wortelbestendig. Op deze manier moet je niet bang zijn om je groendak uit te bouwen.

Veilig

Door het lichte gewicht is het materiaal gemakkelijk bewerkbaar, dit maakt het voor de werknemers gemakkelijker om te plaatsen. De EPDM kan zowel losliggend, gelijmd en mechanisch bevestigd worden.

Daarnaast is rubber vliegvuurbestendig, hierdoor gaat de brandveiligheid van het dak serieus omhoog! Dankzij de naadloze plaatsing is het materiaal ook zeer waterdicht. Zo verminder je de kans op scheuren en lekken in je dak.

Stabiel

EPDM is het hele jaar door beloopbaar, zowel in de winter als in de zomer kan je de dakbedekking bewandelen. Tussen -50°C en 130°C blijft het stabiel en behoudt het zijn vorm. Mocht de dakbedekking toch beschadigd raken, dan kan je het makkelijk herstellen met een nieuw stuk EPDM. Hendrix Dakbedekking werkt met 2D en zelfs 3D EPDM die volledig op maat wordt gemaakt. Dit maakt het mogelijk om de EPMD uit één stuk te plaatsen.

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw dakbedekking of renovatie? Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

MEEST RECENTE POSTS

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag meer weten over welke mogelijkheden u beschikt, of heeft u vragen over bepaalde materialen, neemt u snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons