Terug naar school!

EPDM cursus: bijleren kan nooit kwaad!

Samen met enkele van onze medewerkers werden wij op donderdag 14 februari uitgenodigd bij "Van Beek" in Born (NL) om een opfrissings- / verwerkerscursus over hun eigen rubberfolie (VB EPDM) te volgen. Wij plaatsen reeds enkele jaren deze waterdichting op allerlei daken maar af en toe een cursusdag inlassen kan nooit kwaad. Eerst werden we geïnformeerd over de manier waarop EPDM wordt gemaakt, wat het verschil is tussen een Europese EPDM zoals deze VB EPDM en een Amerikaanse rubberfolie (die ook door ons wordt geplaatst). Hierna werd ook uitleg gegeven over de mogelijke toebehoren en welk basisgereedschap iedere dakwerker hiervoor nodig heeft. Zodoende hebben onze medewerkers niet alleen de praktische kennis maar bezitten zij ook wat theoretische achtergrond.
Hierna volgde 2 praktijksessies over het plaatsen van EPDM. In de eerste sessie werd een demonstratie gegeven over het plaatsen van rubberfolie in het dakvlak door middel van mechanische bevestiging of verlijming. Maar bij platte daken in EPDM zijn het de details waarbij extra aandacht van groot belang is om een kwalitatief en waterdicht resultaat te garanderen. Na de voorafgaande demonstraties mochten onze dakwerkers hierna zelf aan de slag met het plaatsen van rand- of kimfixatie, opstanden in het dak, het aanwerken van dakranden en het vouwen en verkleven van binnen- en buitenhoeken.


In de tweede sessie lieten de techniekers ons zien hoe de wat moeilijkere dakdetails het makkelijkst kunnen worden uitgevoerd: het vouwen van 2 hoeken dicht bij elkaar, het waterdicht maken van een verluchting, het correct plaatsen van een regenwaterafvoer, etc. Door deze leerrijke ervaring en met de goede ondersteuning van de fabrikant wordt het voor ons en onze medewerkers in de toekomst nog makkelijker om een plat dak in EPDM snel en met de juiste kennis en zorgvuldigheid tot een goed einde te brengen!
MEEST RECENTE POSTS

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag meer weten over welke mogelijkheden u beschikt, of heeft u vragen over bepaalde materialen, neemt u snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons