Kan je een dak isoleren zonder het huidige af te breken?

dak, isolatie, platte daken, hendrix dakbedekking

Sinds 2020 is dakisolatie verplicht in alle zelfstandige woningen. De woning moet voorzien zijn van een minimale hoeveelheid dakisolatie. Dit geldt ook voor huurwoningen, je loopt namelijk het risico dat het huurgeld geweigerd kan worden. Het plaatsen van de isolatie is in sommige gevallen geen makkelijke klus. Maar is het mogelijk om een dak te isoleren zonder het eerst af te breken?

Dampscherm


Isolatie plaatsen zonder dampscherm heeft weinig zin. Je kan de isolatie namelijk niet rechtstreeks tegen het dak bevestigen. Het dampscherm beschermt de isolatie tegen weer en wind zodat het zijn isolatiewaarde kan behouden. Daarnaast biedt het dampscherm ook een goede bescherming tegen vocht en schimmels. Daarom plaats je best geen isolatie zonder onderdak. In geval van een roofing dak kan het oude dak dienen als dampscherm voor de nieuwe opbouw.

Om het dak te isoleren kan je kiezen tussen een aantal soorten isolatie zoals: PIR, rotswol en EPS (beter bekend als isomo). Indien je hoogte tekort schiet, kunnen de dakranden worden verhoogd en met materiaal naar keuze worden afgewerkt. Zo kan je optimaal genieten van een betere dakisolatie en dus een hoger leefcomfort.

Ben jij ook op zoek naar een betrouwbare partner voor de renovatie of herstelling van jouw dak van 10 tot 10.000m²Contacteer ons, wij helpen je graag verder!

MEEST RECENTE POSTS

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag meer weten over welke mogelijkheden u beschikt, of heeft u vragen over bepaalde materialen, neemt u snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons