Is roofing dakbedekking een goede keuze?Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende soorten dakbedekking. Maar als het op een plat dak aankomt, is je keuze wat meer beperkt. Daarom kies je in de meeste gevallen best voor roofing (bitumen) als dakbedekking. 

Waarvan wordt roofing gemaakt?

Roofing wordt traditioneel gemaakt uit een combinatie van aardolie, polyester en glasvlies. Deze materialen zorgen ervoor dat roofing zeer gemakkelijk is om mee te werken. Het bestaat grotendeels uit gerecycleerde materialen en is gemakkelijk om te vervangen of te herstellen. 

Voordelen

Bitumen dakbedekking is ook een goede optie wanneer je veel op het dak aanwezig moet zijn, bijvoorbeeld voor onderhoud aan het dak of airco-installaties. Je kan er namelijk gemakkelijk over lopen zonder het dak te beschadigen. Ook voor architecten is het een veelzijdig product omdat het in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Daarnaast is het materiaal ook 100% waterdicht en werkt het zelfherstellend bij kleine schade. De roofing zal terug samensmelten tot één massa, waardoor de schade zich als het ware vanzelf herstelt. 

Je kan de roofing ook moeiteloos combineren met verschillende soorten dakisolatie. Zelfs als het dak van buitenaf geïsoleerd wordt, kan de dakbedekking gewoon op de isolatielaag geplaatst worden. 

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor een herstelling of renovatie van jouw dak? 

Contacteer Hendrix Dakbedekking

Wij helpen je graag verder om de juiste keuze te maken!

MEEST RECENTE POSTS

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag meer weten over welke mogelijkheden u beschikt, of heeft u vragen over bepaalde materialen, neemt u snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons