5 voordelen van groendakenGroendaken zijn vandaag de dag helemaal hot & wanted. En dat is niet zonder reden, want er gaan heel wat voordelen gepaard met het plaatsen van een groendak. Welke? Dat lees je in dit artikel.

1. Langere levensduur van je dak

Met behulp van groendaken kan je de levensduur van je dak verdubbelen of zelfs verdrievoudigen; tot wel 60 jaar langer. Het biedt namelijk bescherming tegen weersinvloeden zoals zon, regen, wind en sterke temperatuurwisselingen.

2. De beste en meest groene dakisolatie

Een groendak verhoogt de isolatiewaarde van je dak. In de zomer houdt deze groene dakbedekking de warmte buiten en in de winter houdt het de warmte binnen. Daarnaast creëert een groendak ook een geluidsbarrière rond het gebouw: het absorbeert zowel binnen als buiten geluid.

3. Een ideale waterbuffer

Groendaken dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit in de gebouwde omgeving; ze vormen ook een ideale waterbuffer. De planten zorgen voor een vertraagde afvoer naar het riool, zuiveren het regenwater en de lucht én ze zorgen voor verdamping van het regenwater. Drie vliegen in één klap. 

4. Hoger rendement van je zonnepanelen

Groendaken zijn in staat om het rendement van je zonnepanelen met 9 tot 16 procent te laten stijgen. Op een warme zomerse dag kan de temperatuur van een zwart dak al snel oplopen tot boven de 50 graden. Groendaken blijven onder andere door evaporatie koel. De koele ondergrond verbetert op zijn beurt de warmteafvoer van zonnepanelen, waardoor het rendement stijgt.

5. Creëer een waardevermeerdering van je pand

De natuurlijke en duurzame uitstraling, in combinatie met lagere energiekosten en een verlenging van de levensduur van je dak, zorgen voor een waardevermeerdering van je pand!

Reden genoeg dus om een groendak te overwegen. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder. 

Contacteer ons

MEEST RECENTE POSTS

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag meer weten over welke mogelijkheden u beschikt, of heeft u vragen over bepaalde materialen, neemt u snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons