Een antwoord op al je vragen over dakrenovatiesWil jij jouw dak (laten) renoveren? Dan zit je waarschijnlijk met heel wat vragen, bijvoorbeeld over de mogelijkheden van subsidies en premies en vergunningen. Wij geven jou een antwoord op deze - en meer - vragen. 

Waarom laat je je dak renoveren? 

Door betere dakisolatie verliest jouw woning minder warmte en heb je minder energie nodig om de woning te verwarmen. Ook de dakhuid heeft na een aantal jaren haar beste tijd gehad. Door op tijd in te grijpen kan je lekkages, en daardoor wellicht ook ergere gevolgen, voorkomen.

Wanneer laat je je dak best renoveren? 

Vaak wordt gezegd dat een dak ouder dan 20 jaar aan een renovatie toe is. Naast de ouderdom van je dak, zijn er een aantal andere punten die aangeven dat je dak aan een renovatie toe is: 

  • afgebladderd houtwerk
  • kapot loodwerk
  • lekkend water / lekkende goten 
  • grote plassen water op het plat dak

Heb je een vergunning nodig wanneer je je dak laat renoveren? 

Als je de draagstructuur van het dak vernieuwt, heb je een bouwvergunning nodig. Meestal heb je dan wel meldingsplicht. Een dakrenovatie houdt immers bepaalde risico’s voor de stabiliteit van de woning in. 

Welke premies en subsidies kan je aanvragen bij een dakrenovatie? 

Premie dakisolatie

Iedereen die het dak van een bestaande woning laat isoleren, kan een premie aanvragen. Ook huurders komen in aanmerking voor de premie, als de factuur op hun naam staat. Ook als je een nieuwe aanbouw plaatst, kom je in aanmerking voor deze premie.

De premie voor het plaatsen van een dakisolatie bedraagt 4 euro / m² voor nieuw geplaatst isolatiemateriaal (indien je het laat plaatsen). Wanneer je het zelf plaatst, bedraagt de premie 2 euro / m². 

Renovatiepremie

Als je jouw dak of een deel van het dak vernieuwt en tegelijk dakisolatie plaatst, kan je in aanmerking komen voor de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen, op voorwaarde dat de woning minstens 30 jaar oud is en jouw inkomen niet hoger is dan een vastgelegd bedrag.

Totaalrenovatiebonus 

De totaalrenovatiebonus van Fluvius kan je krijgen als je minstens 3 energiebesparende maatregelen neemt.

Huur- en isolatiepremies 

De huur- en isolatiepremies zijn er voor huurders en verhuurders. De huur-en-isolatiepremie is een extra hoge premie voor een dakisolatieproject, beglazingsproject en spouwmuurisolatieproject in slecht ge├»soleerde huurwoningen.
Meer informatie over deze premie

Op zoek naar een dakrenovatie op maat? 

Hendrix Dakbedekking staat voor je klaar. 

Bekijk de mogelijkheden

MEEST RECENTE POSTS

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag meer weten over welke mogelijkheden u beschikt, of heeft u vragen over bepaalde materialen, neemt u snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons