3 tips voor het onderhouden van jouw dakgootEen dakgoot vangt het regenwater op en zorgt ervoor dat het wegstroomt. Dit voorkomt dat het water op het dak blijft liggen en kan lekken. Jouw dak heeft dus baat bij een goede dakgoot. Om ervoor te zorgen dat jouw dakgoot optimaal fungeert, hebben we 3 tips opgesomd. 

1. Maak de dakgoot regelmatig schoon

Het goed schoonhouden van de dakgootafvoer is bij platte daken nog belangrijker dan bij hellende daken. De kans op een opeenhoping van bladafval, modder en ander vuil is bij een plat dak groter, omdat het regenwater hier moeilijker wegloopt. regelmatig de losse bladeren of ander vuil met de hand uit de dakgoot verwijderen, kan wonderen doen. 

2. Controleer de dakgoot 

  • Er groeien planten en mos in de dakgoot: er blijft zand of vuil liggen in de goot door verstopping. Dit vormt een voedingsbodem voor onkruid.
  • De dakgoot overstroomt: door verstopping kan water niet goed weglopen en stroomt het over de rand. Zo krijg je bij een zware regenbui watergordijnen voor je huis.
  • De onderkant van de goot blijft nat: blijft de dakgoot vanonder vochtig na een regenbui? Dit komt omdat een verstopte dakgoot niet al het regenwater kan slikken. Het teveel aan water loopt dan af van de goten op de buitenmuren van je huis.

3. Plaats de juiste regenpijpen 

De juiste regenpijpen zullen het water van de dakgoten beter laten afstromen. Regenpijpen bestaan in verschillende vormen en materialen, het is belangrijk dat je de juiste regenpijpen matcht met jouw dak. 

Welke soort regenpijpen plaats je best?

MEEST RECENTE POSTS

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag meer weten over welke mogelijkheden u beschikt, of heeft u vragen over bepaalde materialen, neemt u snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons