Kies ik best voor een warm of koud dak?Er zijn vandaag verschillende soorten platte daken op de markt, de warme en koude zijn wellicht de meest gebruikte. Ken jij het verschil tussen een warm en een koud plat dak? In dit artikel leer je meer over de verschillen, de voordelen en vooral: welke soort de beste optie is voor jouw dak. 

Warm plat dak

Bij een warm dak is de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie aangebracht, en bevindt de dakbedekking zich bovenop de isolatie. Het voordeel van deze methode van isoleren is dat de dakconstructie veel minder zal uitzetten en krimpen, waardoor er minder kans is op barsten en scheuren. De dakconstructie fungeert bovendien als warmtebuffer: overdag slaat de constructie de warmte op en wanneer het ‘s avonds afkoelt, zal de warmte geleidelijk worden afgegeven.

Koud plat dak 

Bij een koud dak zit de isolatie onder of tussen de balken van de dragende structuur, en bevindt de dakbedekking zich bovenop die structuur. Koude platte daken worden tegenwoordig niet meer gebouwd. Doordat ingesloten vocht niet gemakkelijk weg kan komen, is er een groot risico op inwendige condensatie, waardoor de dakconstructie kan rotten.

Ook interessant: Creëer een gezellig dakterras op je plat dak

Is jouw plat dak aan vervanging toe? 

Hendrix Dakbedekking helpt jou zowel met jouw nieuwbouwproject, volledige dakrenovatie of een snelle herstelling. Wij streven steeds naar een optimale prijs-kwaliteitsverhouding en houden rekening met jouw persoonlijke wensen.

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen

MEEST RECENTE POSTS

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag meer weten over welke mogelijkheden u beschikt, of heeft u vragen over bepaalde materialen, neemt u snel contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contacteer ons